Skifertag

Skifer til et skifertag er et naturprodukt, der bliver dannet af leraflejringer. Fordi skifertag er et naturprodukt er det fra sin oprindelse naturligt modstandsdygtigt og det er dét, der gør, at skifertag har en særdeles lang holdbarhed modsat andre tagtyper. Et skifertag kan faktisk holde i mere end 100 år og kræver samtidig minimal vedligeholdelse.

Montage af skifertag

Det er din lokale blikkenslager, der skal montere dit skifertag, men en taglækker, der skal lave dit undertag. Hos ToRoSi har vi en række kollegaer, som kan hjælpe dig med opsætning af korrekt undertag, der kan holde til skifertag.

Principielt kan du selv monterer dit skifertag, men det frarådes på kraftigste, da det kræver en del teknik. Hvis ikke dit skifertag er monteret korrekt vil det kunne resulterer i uoprettelige skader på både dit tag og i værste fald kan du risikerer, at der kommer fugt ind i din bolig, der gør skaden endnu mere omfattende.

Skifertag kan købes mange steder i verden, men det er ikke helt ligegyldigt, hvor i verden vi importerer skifertaget fra. F.eks. har Østen og Sydamerika ikke samme høje kvalitetskontrol og er i hovedreglen af en ringere kvalitet end f.eks. fra Spanien. Spanien står i øvrigt for ca. 80% af produktionen i hele verden. Hos ToRoSi bruger vi udelukkende skifer, der er af så høj kvalitet, at vi kan sikre en langvarig og holdbarløsning til vores kunder.

 

Vedligeholdelse af skifertag

Hos ToRoSi hjælper vi dig naturligvis gerne med vedligeholdelsen af dit tag, men der nogle få ting, som du sagtens selv kan klare. Fjern gerne mos, blade og lignende jævnligt. Derudover bør du også få tilset taget ca. hvert 5. år for, at sikre, at der ikke er nogle skjulte skader på dit skifertag. Da skift af skifertag kun skal ske hvert 100. år bruger vi minimale ressourcer på, at skifte taget på den lange bane. Derudover er et skifertag et naturprodukt og indeholder derfor ingen skadelige stoffer og er samtidig meget lidt CO2 belastende i nedbrydningen.

Vi kommer gerne ud og giver dig et uforpligtende tilbud og rådgiver dig samtidig i forhold til eventuelle forbehold du skal være opmærksom på i forbindelse med opsætning af skifertag.

Kontakt os nu!