Med det fantastiske vejr, som vi er så heldige at have i de her dage, så myldrer rabarberne for alvor frem rundt omkring i haverne og det er lige før, at man kan se dem gro fra dag til dag. Det skal selvfølgelig udnyttes, for det er jo sådan med rabarber, at jo flere vi plukker, jo flere kommer der, så nu skal der laves kager, kompotter og saft med rabarber.

Herunder har jeg samlet 15 af mine allerbedste opskrifter med rabarber til inspiration – der er lidt for enhver smag og selvom der selvfølgelig er en del kageopskrifter, så er der også andre fine muligheder for at få brugt nogle af de lækre, røde stængler. Det er bare med at komme igang og har man dem ikke selv i haven, så kan det jo være, at man kender nogen, som kender nogen – rabarber kan man næsten altid være heldig at få forærende og ellers kan de jo købes i butikkerne.

Rabarberkage med kokos. En superlækker rabarberkage, som jeg senest bagte til store bededags aften, hvor den blev serveret med creme fraiche og flødeskum. Et hit, selvom vi også havde spist masser af hjemmebagte hveder.

Ovnbagt rabarberkompot med vanille. Hvis man laver rabarberkompot i ovnen i stedet for i en gryde, synes jeg, at smagen bliver kraftigere og mere intens, hvilket jeg rigtig god kan lide. Vi spiser kompotten på yoghurt og skyr til morgenmad, på brød og boller i stedet for marmelade, i pandekager og på vafler og så til kyllingsteg – en rigtig forårslivret.

Marengsreder med rabarberskum og jordbær. En forrygende lækker kage, som ser flot ud og som helst skal samles lige inden servering, men til gengæld kan det meste laves i forvejen. Marengsrederne kan fx holde sig i en kagedåse i flere uger – eller de kan købes hos bageren eller købmanden. Rabarberkompotten til skummet kan koges et par dage i forvejen, jordbærrene kan nippes og chokoladen hakkes. Så er det blot at piskeflødeskum og vende det med rabarberkompot og så selvfølgelig at komme det i rederne og pynte med jordbær og chokolade.

Rabarbersirup. Siruppen er dejlig nem at lave og så smager den fantastisk ovenpå skyr eller yoghurt om morgenen. Faktisk kan den også blandes op med vand eller danskvand til saftevand og endelig kan man bruge den som smagsgiver i diverse drinks.

Makronmuffins med rabarber. De lækre bløde muffins med de sprøde makronstykker hører absolut til blandt mine yndlingsmuffins og så er der bare noget over kombinationen af søde makroner og syrlige rabarber.

Rabarbermuffins med marcipan. Endnu en opskrift på muffins og det er bestemt ikke noget tilfælde, for skal man have kage med til et eller andet arrangement, så er det jo oplagt at bage muffins. De er både nemme at transportere og uddele og hvis nu det er sæson for rabarber, så kan man jo lige så godt udnytte det.

[sc name=”Video”]

rabarbergrød

Rabarbergrød med vanille. Måske er det mere oplagt at lave jordbærgrød eller rødgrød men en portion rabarbergrød med vanille og mælk eller fløde på toppen skal man bestemt unde sig selv engang imellem.

rabarberkage med havregrynscrumble (2)

Rabarberkage med havregrynscrumble. Superlækker kage, som er allerbedst, hvis den serveres lun med creme fraiche eller vanilleis til.

IMG_5079-001

Rabarbersaft med vanille. Den ultimativt smukkeste saftevand, som både kan fortyndes med vand, danskvand og alkohol, fx vodka og danskvand, hvis det i stedet skal være en velkomstdrink til en sommerfest.

IMG_5018

Små rabarbermazariner med marcipan. En perfekt dessert, hvis man en aften får lyst til lidt sødt, selvom det overhovedet ikke var planlagt, da de er både nemme og hurtige at lave. Vil man ikke lave små mazariner, så kan man i stedet lave en stor og kagen kan også nemt laves med andre former for frugt, fx jordbær, hindbær, stikkelsbær, blommer og lign.

rabarberscones

Rabarberscones. Scones er altid lækre og så er de dejligt nemme at lave, da dejen ikke skal hæve. Disse her er faktisk endnu nemmere at lave end klassiske scones, da dejen blot skal trykkes flad og skæres ud i snitter med en kniv, så man slipper for at udrulle dej. Scones er skønne til en kop te, evt. med lidt smør på, men disse her kan nu også sagtens spises helt uden noget. Husk at scones smager bedst samme dag, som de er bagt.

Gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum. Præcis som en gammeldags æblekage med makroner og flødeskum bare lavet med rabarber i stedet for og jeg lover, at den smager mindst lige så godt.

Rabarber-mazarinkage. En dejlig nem tærte, som kan trylles frem på ganske kort tid, med en skøn smag af syrlige rabarber og sød marcipan. Rigtig god med lidt creme fraiche rørt med vanille.

Jordbær-rabarbermarmelade. Der er ikke noget som hjemmelavet marmelade og her i huset er kombinationen af jordbær og rabarber især et hit. Et det tidligt på sæsonen, så kan der sagtens bruges frosne jordbær og lav gerne en stor portion og hæld den på skoldede glas – så er der lækker, hjemmelavet marmelade til hele vinteren.

Rabarberkage med mandelcrumble. En forrygende lækker skærekage med bagte rabarber og et sprødt låg af mandelcrumble på toppen. Server med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.