Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at jeg sidst har lavet et indlæg med alt det dejlige, som jeg ser frem til i løbet af den kommende måned, men i dag er det den 1. maj, skoven er blevet lysegrøn og sommeren venter lige om hjørnet. Kort sagt er der bare så mange skønne ting at se frem til, så jeg synes, at det må være på sin plads med et nyt indlæg med masser af ting at glæde sig til i maj måned.

I maj glæder jeg mig til…

  • Masser af mad på grillen og selvom det nok kan gå hen og blive lidt køligt ved aftenstide, så kan vi måske alligevel være så heldige, at vi kan spise aftensmad udendørs et par gange. Jeg krydser fingre.
  • 4. maj – aftenen for Danmarks befrielse – hvor vi traditionen tro sætter masser af tændte stearinlys i vinduerne. I de senere år er traditionen med lysene begyndt at vende tilbage, efter næsten at have været glemt en overgang, og nu tænder vi lys for fred, hvilket jeg synes er helt fint, efterhånden som den generation, som husker selve befrielsen, falder fra.
  • Rabarber. Rabarberne vælter frem nu – det er lige før, man kan se, hvor meget de vokser fra dag til dag og det skal selvfølgelig udnyttes. I første omgang skal der laves rabarbermuffins og lækker rabarberkompot med vanille, som smager så dejligt ovenpå yoghurt og skyr til morgenmad og senere, når rabarberne har vokset sig store og fede, skal der laves rabarbersaft.
  • At nyde de første danske asparges, jordbær og kartofler og selvom det stadig er først på sæsonen, så skulle det gerne være muligt at få fat i de skønne delikatesser i slutningen af måneden – også til fornuftige penge, hvor vi alle kan være med.
  • Syrener. Sammen med jasmin og hyacinter hører syrener til blandt mine absolutte yndlingsblomsterdufte og når først syrenerne står i fuldt flor, fylder jeg stuerne med store buketter af de smukke lilla, mørkerøde og hvide blomster. Det er ærgerligt, at syrenbuskene blomstrer i så kort tid, men så er det bare med at nyde dem, imens vi har dem.
  • At tilså min køkkenhave. Vi har endelig fået plantekasser i et hjørne af haven og om ganske kort tid skal de såes til med masser af lækre grønsager og krydderurter – der er foreløbigt planer om masser af ærter, gulerødder, rødbeder, salat, spinat, radiser og måske også en plantekasse med kartofler, det må tiden vise. Plantekasserne er for øvrigt bestilt lige her hos Plus.dk og udover at de var ret nemme at samle, så synes jeg også, at de er superfine og passer godt ind i den øvrige stil i haven.
  • Helligdage og ferie, for vi er jo så heldige, at både Kristi Himmelfartsdag og Pinsen falder i maj og derudover holder vi som sædvanligt en uges ferie i slutningen af maj. Vi tager en uge til Spanien og jeg glæder mig allerede rigtig meget til bare at slappe af, læse gode bøger, nyde solen og en glitrende pool, spise god mad og bare holde ferie.
  • Vores kæmpestore, japanske kirsebær springer ud i tusindvis af smukke, lyserøde blomster. Jeg tager billeder fra år til år og alligevel kommer det altid bag på mig, hvor smukt det er. Blå himmel, den grønne skov og så midt i det hele – det store, lyserøde kirsebærtræ. Ærgerligt, at der ikke kommer kirsebær på japanske kirsebærtræer, men blomsterne kompenserer til fulde og så kan vi jo i stedet håbe på, at vi kommer til at høste kirsebær fra det fine, lille kirsebærtræ, som vi plantede i haven sidste år.
  • At læse massevis af bøger. Min liste med bøger, som jeg gerne vil læse, hos Mofibo, bare vokser og vokser, men det gør ikke noget, for jeg skal nok nå igennem dem alle og hellere have for mange bøger end slet ingen. I maj håber jeg at kunne læse bøger på terrassen – og måske kombinere det med lidt solbadning, hvis jeg er rigtig heldig og vejret arter sig. Man har jo lov at håbe.
  • At brygge masser af kølige, læskende drikke og ikke mindst hjemmelavet iskaffe til varme dage. Fra maj til august eller september har jeg næsten altid hjemmelavet iste stående i køleskabet – jeg synes, at den hjemmelavede iste er superlækker og så er man selv herre over både sukkerindhold og smagsgivere. I år tror jeg, at jeg skal prøve at lave en variant med mango – jeg smagte en iste med mango på en café i London i november og den var fantastisk.